Sætter du dig selv op til OVERSPISNING?

image027

Du er færdig med aftensmaden, og kan sagtens mærke at du egentlig ikke er sulten længere. 

Men alligevel kræser dine tanker omkring mad, og du overbeviser dig selv om at 1 enkelt stykke mørk chokolade, vel er okay (det er jo sundt)!
1 time senere er hele pladen på mystiskvis væk, samt den pose ristede nødder du havde i skabet, og de dadelkugler du havde lavet til gæsterne i morgen.
I situationen var det super let at overbevise dig selv om, at det jo var helt okay, efter som det var “sunde” snacks, men nu sidder du alligevel tilbage med dårlig samvittighed, og en mave der er ved at sprænge i luften….

Du går i seng, men løftet til dig selv om, at i morgen skal det være slut. Du skruer bissen på og lever 100% efter din diæt, måske endda lige skære lidt ekstra ned på kalorierne (for at kompensere for gårsdagens ædegilde) og springer også lige 1 måltid over (så er chokoladen, nødderne og dadelkuglerne hurtigt glemt).
MEN allerede om aftenen havner du i samme situation igen.

Kender du senariet?

10

Rigtig mange kæmper med overspisning.
Og det er en af de største grunde til at vi ikke opnår de ønskede resultater.

Men hvad de fleste ikke ved, er at de faktisk sætter dem selv op til overspisning, den ene gang efter den anden.

Løsningen er nemlig ikke at få mere rygrad, være endnu mere skrap med din kost, springe måltider over den næste dag osv.
Tværtimod.

Der hvor mange (inklusiv mig selv), ofte begår en kæmpe fejl er nemlig, at ville se endnu bedre resultater, endnu hurtigere, og derfor hopper lige i fælden.

Overtræning, faste (især for kvinder), springe måltider over, at være i et stort kalorie underskud er alt sammen en eller flere ting, de fleste prøver af, når de gerne vi ned i fedt %.
Og det virker også i starten, indtil du lige pludselig mister kontrollen, og havner i et kæmpe ædegilde.

Vi kan ikke narre vores krop. I sidste ende vil kroppen altid vinde over dig.
Kroppen kan ikke lide at være i kæmpe kalorie underskud eller at gå i alt for mange timer uden nogen former for føde.
Den vil derfor forsøge, at kompensere for dette, ved at give dig enorme cravings, og en umættelighed der gør, at du helt sikkert havner i overspisning.
Og kroppen vil smart nok altid crave det mest kalorieholdige mad, for hurtigst muligt, at få dækket det underskud den har været i.
Og hvad indeholder en ret så stor mængde kalorier:
Chokolade
Nødder
Peanutbutter
Dadler
Nutella
Flødeis
osv.

Derfor er det typisk disse ting du går amok i.

Det første skridt ud af overspisning, er helt klart at skrue op for kalorierne dagen igennem. I form af godt med kvalitets protein, fedt og grøntsager, ALTID at spise morgenmad og at få rigeligt med måltider dagen igennem.

Vi er alle forskellige, og selvom din veninde fungerer fint på 1300kcal om dagen og 2 daglige træningspas, betyder det ikke, at det er det rigtige for dig.
Jeg kan ikke fortælle dig hvor mange kalorier og træningspas der skal til for, at du fungerer optimalt. MEN DET KAN DIN KROP!

Og ved at overspise gang på gang, prøver din krop helt sikkert at fortælle dig noget.
Spørgsmålet er bare om du lytter?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *